24 Ağustos 2009 Pazartesi

Efes Pilsen 'den 5 Kişiyle Sezon Açılışı

efes-pilsen-ilk-antreman-kamp-programı
Efes Pilsen A takımı milli oyuncu hariç sezonu bugün açtı. İlk idmana katılanlar Charles Smith, Igor Rakocevic, Preston Shumpert, Bootsy Thorton ve Kaya Peker. Zaten ilk 15 gün kondisyon yükleme yapılacağı için şimdilik bu kadar az mevcutla çalışmak bir problem teşkil etmez ayrıca tahminim Dusan'da bu kadroda yer alacağı için onun da uyum süreci biraz daha kolay geçer en azından.

Takım 2 haftanın ardından 6 Eylül'de Bormio kampına gidecek. Tabi bu kampta da milli oyuncular olmayacağı için Daçka takviyeli kadro hazırlık maçları yapacak. İşte tam burada Orhan Haciyeva, Melih Mahmutoğlu, Ramazan Tekin, Dusan Cantekin hatta bu sene gelen Hakan Demirel'in ve Can Özcan'ın burada kullanılması gerekiyor. Yani yabancılar yerine bunları kullanmak daha akıllıca olur ama Daçka'da çalışma yapması gerekeceği için nasıl olacak bu iş bilmiyorum açıkcası.

20 Eylül'e kadar sürecek Bormio kampında 14 günde 9 hazırlık maçı yapacak takım hem de iyi rakiplerle. Ama tam takım olunmadığı için asıl maçlar buraya geldikten sonra 30 Eylül'de katılacakları Tübad-Banvit Turnuvası'nda olacak. Burada nispeten daha zayıf takımlarla karşılaşmalar olacak. Umarım TV yayınlar da izleriz ya da güzeli gidip izlemek ama sadece tek maç haftasonuna denk geliyor maalesef.

Hazırlık döneminin son karşılaşmaları ise 7-8 Ekim tarihlerinde CSKA Moskova'ya karşı olacak. Bu hazırlık maçı takımın durumu hakkında bilgi verir gerçekten.

Bormio kampına gençler adına, CSKA Moskova maçlarına ise takımın genel durumunu görmek adına önem veriyorum.

Bu arada belli olmayan bir konu ise Kerem Gönlüm'ün durumu, ilk antremanda yokmuş Kerem ama şu anda savunması falan hazırlandığı için normal bir durum bu bence ama daha sonra takımla antreman yapmaya devam etmeli. Bunu Efes Pilsen kulübü borçlu Kerem'e ve dışlanmaması sağlanmalı Kerem'in.

Hiç yorum yok: