20 Aralık 2009 Pazar

Sonunda Dusan Cantekin Sahne Almaya Başladı

O Efes Pilsen'in A takımına çıkana kadar bir gizem gibiydi aramızda. Kendisini izleyenler vardı elbette ama ne kadar performans vereceği soru işareti olmasına rağmen A takıma çıkacağı günü iple çekiyordu herkes. Uzun süredir altyapıdan oyuncu çıkaramayan Efes Pilsen için Dusan bir umut olabilirdi. Şampiyonluk sonrası Ergin Hoca ile yemek esnasında Dusan'ın seneye A Takım'da olacağını söylemesi bizi daha da meraklandırmıştı. Tam bu esnada kötü haber geldi. Dusan ameliyat olmuştu, gene dedikodular ortaya çıktı tabi ki. Basketbol hayatının bitebileceğini öne sürenler de oldu, 3 ay sonra sahalara döneceğini söyleyenler de. Umutlarımız suya mı düşmüştü yoksa ve unutulmasa da arka plana atıldı konu ta ki geçen haftaya kadar. Geçen hafta Bornova Belediyesi maçında sürpriz şekilde Dusan sahaya çıktı. O maçta yaklaşık 16 dakika süre aldı Dusan ve 2/2 iki sayılık, 4/4 serbest atış yüzdesi ile 8 sayı, 1 ribaunt ile tamamladı maçı. Bu maçta izleyemedim kendisini ama izleyen arkadaşlardan aldığım izlenime göre daha acemiliğini atamamış olmasına rağmen çok yumuşak bileklere sahip olduğunu söylediler. Bu da çok sevindirici idi, o boyda ve şutu da olan bir pivot, eğer gelişiminde aksamazsa gelecekte çok iyi yerlere gelebilir sonuçta.

Gelelim dünkü maça ikinci çeyrekte ilk defa girdi sahaya Dusan ve oynadığı süre içinde gerçekten acemiliğini belli eder hareketler yaptı. 7 dakikada sadece 1 top çalabildi. Zaman zaman potadan uzaklaşıp hücum ribaundu vermemize yol açtı, zaman zaman defansı iyi yapamadı ve hücumda kayboldu. Sonradan 3. çeyrekte oyuna girdiğinde ise ilk hucüm ribaundu ve basket faul ile kendine gelebildi. Ondan sonra hucümda da savunmada da aktif olmaya çalıştı. Her ne kadar ilk faulünü potaya yetiştiremese de ondan sonra soktuğu bir orta mesafeli şut var ki bilekleri konusunda esas bize o iyi sinyaller verdi. Ve maçı 5/6 iki sayılık, 1/3 serbest atış yüzdesi ile 11 sayı, 6'sı hücum olmak üzere 7 ribaunt, biri aslında Ender'in kaptığı top olmasına rağmen diğer ikisi uzun kolları sayesinde kaptığı 3 top çalma ve yaptığı 1'de blok var. Daha acemi, daha çok yol katetmesi gerek ama süre almadan bu gelişmeyi sağlayamaz. Bu süreyi alırsa o zaman iki seneye iyi bir pivotumuz olur. Son olarak takımında sürekli ona yardım etmeye çalıştığını söylemeliyim. Kaya sürekli olarak yanlış yerde durduğunda onu alıp yerini gösterdi. Ender de birkaç savunmada aynı şeyi yaptı. Ergin Ataman bile kenardan sadece ona yönelik taktikler verdi. Üstelik bütün bunları azarlayarak değil bir öğretmen edasıyla yaptılar.

Buyrun size birkaç Dusan resmi:

Dusan-Cantekin-Efes-Pilsen2. periyodda ilk oyuna giriş anı.

Dusan-Cantekin-Efes-PilsenSavunmaya yerleşme anı.
Dusan-Cantekin-Efes-Pilsen2. oyuna giriş anı Ergin Ataman'la konuşurken.
Dusan-Cantekin-Efes-PilsenAlan savunmasının göbeğinde.
Dusan-Cantekin-Efes-PilsenMola sonrası taktik alırken.Dusan-Cantekin-Efes-PilsenFaul atış anı.Dusan-Cantekin-Efes-PilsenHücum ribaundu ve basket.Dusan-Cantekin-Efes-PilsenVe maç sonu.

2 yorum:

agopist dedi ki...

Türk basınının veremediği fotoğraflar sende var.. Tebrikler. Dusan'ı bu maçta da canlı canlı izleyemedim malesef...

Hakan dedi ki...

Kendin çekince oluyor valla, istersen sana da yollarım Aykut.