11 Kasım 2009 Çarşamba

Efes Pilsen - Bandırma Banvit Maçının Hakemlerine 5 Maç Ceza

Efes-Pilsen-Bandırma-Banvit-Hakem-FederasyonEfes Pilsen-Bandırma Banvit maçındaki hakem üçlüsü Erşan Kartal, İsmail Aydın ve Zafer Yılmaz'a 'Objektif karar verme ve yönetme anlayışı bağdaşmayan yönetim göstermek' gerekçesiyle 5 maç ceza vermiş. Haber burada.

Tartışılan pozisyonda Thorton'un top taşıma pozisyonu(Bence de steps olduğunu net belirteyim de problem olmasın), hoş haberin sunumu ve içeriğinde Kerem'in bile isyan ettiği söyleniyor ama o arkadaşlarım maçı izlemediğine verilebilir. O pozisyonda top çok ortada idi ve Kerem dürüstçe gidip hakeme benden çıktı dedi.

Şimdi gene tartışmalar alevlenecek yok hakemler Efes Pilsen'i kayırıyor diye. Peki varsayalım bunu böyle gördünüz ve bu cezaları verdiniz o zaman objektiflik ilkelerine dayanarak Erdemir-FB Ülker maçında bunun kaç katı taraflı yönetime imza atan üçlüye ne ceza vereceksiniz? Ya da Tofaş-Oyak Reanult maçındaki üçlüye ne ceza vereceksiniz?

Ha belki siz ceza vereceksiniz ama o zaman da soru medyaya konu FB Ülker olunca bu cezayı aynı şekilde sayfalarına taşıyabilecek misiniz?

Ki bence ceza falan verilmeyecek bu iki maça da. Ama bu atılan çamur kalacak Efes Pilsen'in üzerinde. Nasılsa FB Ülker taraftarı son maçta hakeme bağlamıştı maçı, ehh işte bu da kanıtı diye herşeyi kendi akıllarında doğrulayacaklar.

Bu haberi kimler sızdırdı acaba? Bu cezayı verip diğerlerine ceza vermeyeceklerse bu da sızdırılacak mı? Ya da diğerlerine de ceza verilirse bu da bazıları tarafından sızdırılacak mı aynı şekilde? Sızdırılsa bile bu şekilde haber olacak mı?

Basketbolü bu saçma sapan şeylerle kirlettiğimizin ne zaman farkına varacağız acaba?

Hiç yorum yok: