16 Kasım 2009 Pazartesi

Ölü Çıkınca Mı Ciddiye Alacaksınız?

Besiktas-Cola-Turca-Efes-Pilsen-KavgaGalatasaray-Fenerbahce-Ulker-KavgaHaftasonu yaşananlar bir kez daha renkler söz konusu olunca bu ülkede tahrik olmanın ne kadar kolay olduğunu gösterdi. Bu manzarayı ortaya çıkaranların hepsini tebrik ediyorum. FB Ülker-Efes Pilsen maçından sonra işte FB seyircisi diyen GS ve BJK'li arkadaşlar buyrun sizleri de gördük. O yaratıkların sahada ne işi vardı. Artık ne olur tahrik lafını kullanmayın. Ama ile başlayan bu cümleler hiçbir işe yaramadığı gibi bir de bu olayları yapanları kendi küçük beyinlerinde haklı çıkarmaya yetiyor.

BJK Cola Turca-Efes Pilsen maçından sonra hem bu maçı hem de Olympiacos maçını yazacaktım ve fakat gel gör ki. Olayları görünce sinirim bozuldu açıkcası ve detayları öğrenmekle geçti saatler. O arada derbi dedikleri lanet başladı ve hadi bunu izleyeyim öyle yazarım dedim kendime. Hay izlemez olaydım aynı yaratıkların farklı renkler giymiş olanları orada da sahnedeydiler. Sahaya daldılar oyuncuları taciz ettiler ve ortalığı karıştırmayı başardılar. Hepsini tebrik ediyorum.

BJK maçıyla ilgili ne yazayım ki. Sonuç nebze umurumda değil orada benim arkadaşlarıma yapılan saldırı yanında. Olayı da anlatayım da kimse bilmezlik etmesin. Bütün olaylar deplasman takımına yer ayırmamış olan BJK yönetiminin denyoluğuyla başlıyor çünkü bu aşamada bizim Efesliler grubu BJK'li seyircilerle birarada izliyorlar maçı ve orada düzeni sağlamakla görevli az sayıda polis dışında herhangi bir koruma yok. Üstelik polislerin tavrı da "Gelmeseydiniz kardeşim." şeklinde. Sonra efendim maçın sonlarına doğru bizimkilerin arkasında konuşlanan iki BJK'lı, kendilerinden daha küçük bir başka BJK'lıyı tartaklamaya başlıyorlar, ki bunlar(Bunlar derken GS ve FB'liler bizde olmaz demesin oluyor) zaten maç esnasında da kendi aralarında kavga etmeyi başarıyorlar sıklıkla, bizimkiler çocuğu yaratıkların elinden kurtarıp yolluyorlar ve kendini bilmez başka yaratıklar bir süre sonra "Bırakın lan çocuğu..." nidalarıyla sefere çıkıyorlar bizimkilerin üzerine. Tahrik olmuşlar efendim işte suç bizimkilerde sen ne diye baskete falan seviniyorsun ki. Tabi olay bununla kalmıyor dışarıda da aynı kişilerin başını çektiği bir grup tarafından tacizler oluyor neyseki taksilerle olay yerinden ayrılmayı başarıyorlar. Şimdi bu kişiler zaten bir kere sabıkalılar saldırı suçundan sen ne diye bu adamları bırakıyorsun ki. İşte bu sistem yüzünden adamın yanına kalıyor olanlar ve bir sonraki maçta hiç tereddüdü olmuyor beyimin.

Gelelim diğer vukuatlı maça. Orada yok efendim bir çift küfür etmişler de, yok hareket çekmişlerde. Evet bunları yapmışlar gerçekten bundan sonra olanlar bu gerekçe olabilir mi peki? Ayrıca o sahaya dalanların olayın olduğu yerle alakaları bile yok. Demek o yaratıklar sadece bir bahane bekliyorlarmış bu olayları yaratmak için.

Peki bu olaylara sebep olanlar sadece bu yaratıklar mı, ya onları koruyan beyinsizler ne olacak? GS yöneticisi çıkmış açıklama yapıyor bizi tahrik ettiler diye. Ya sen yöneticisin sen bunu yaparsan o adamlar neler yapar? En komik demeç ise Nedim Karakaş'dan gelmiş: "Sahaya girip benchte oyuncu döven taraftar görmedim.". Daha 5 ay önce sadece dövmekle kalmayıp sahayı işgal eden hangi taraftar idi acaba?

Gelelim Federasyona sen daha önce çıkan olaylara cezayı sadece 5 maç olarak verip durumu geçiştirirsen bundan sonra olaylar da devam eder. Nasılsa olay çıkaranlar o cezalı maçlara gelmiyor ki. Adama ne? Ceza ne olmalı peki? Alın size ceza önerisi bu maçtaki iki puan GS'dan alınıp FB'ye verilirse ve üstüne de GS'ın 4 puanı daha silinirse asıl ceza verilmiş olur. Yoksa 5 maç kapatsan sahayı ne olur ki?

Bir de olayın hukuk yönü var ki, o tam rezalet. Final serisinde sahaya girenler ne ceza aldılar acaba hukuk olarak? Bence hiçbir şey, he hapis cezası aldılarsa bile bunu biz bilmiyoruz. Eğer böyle bir durum varsa medya bunları deşifre etmeli ki, bir daha sahaya girecek iki kere düşünsün. Tabi bugün girenler de hukuki olarak ağır cezalar almalı ama almayacaklar. İdari para cezası o kadar. Eh böyle başa, böyle tarak ne diyeyim ki!

7 yorum:

Elroy dedi ki...

Re re re, ra ra ra
Gassaray Gassaray Cim bom bom!

Adsız dedi ki...

Dilersen Galatasaray'ı küme düşürsünler ne dersin?

Tarafsız yorum yapıyoruz ayağına yatıpta insanlara hakaret etmeyi bırakın.

Hakan dedi ki...

Doğru korumalıyız bu insanları bence de. Kime ne hakaret etmişim acaba? Sahaya dalanlara mı? Kusura bakmayın unutmuşum böyle insanları korumak ve kollamak gerektiğini. Ehh o zaman FB Ülker'in sahasında olan maçta GS Cafe Crown'lu oyuncuların başına birşey gelirse ne diyeceğiz?

Adsız dedi ki...

Lafı nasıl anlamak istiyorsan öyle anlama bence, yazdığımı tekrar oku.

Galatasaray takımının ne suçu var, daha doğrusu dahada 50 dakika Aslanlar gibi mücadele eden sporcunun ne günahı var?

O zaman Kerem ve Kasun'da bulunan sınırın üst limiti 7 ve 9mg cathine içinde son 2 şampiyonluğunuzu alsınlar (Cumhurbaşkanlığı ve Lig) birde bu seneye -20 puan ile başlayın.

Senin dediğin böyle birşey olmuş ve çokta saçma olmuş.
Evet, yaşananlar rezalettir, rezilliktir. Kimsenin sahaya giripte bir oyuncuya vurma hakkı yoktur; oyuncununda tribünde oturan taraftarın burnunu ve çenesini kırmak gibi bir hakkı yoktur! Fakat bu rezilliği yapanlar cezasını gerek hukuksal, gerek sporsal alanda çekmeli sahada mücadele eden oyuncu değil o cezayı çekmesi gereken. Tribünden atlayan 2 kendini bilmezin yüzünden tek başına Fener'in uzunlarıyla savaşan Cemal'in ne günahı var mesela? Öyle değil mi..
Anlatmak istediğim bu..

Hakan dedi ki...

GS Cafe Crownlu oyuncular tüm bu karmaşa içinde neredeyse suçu olmayan tek kesim. Onlara elbette laf edemem. Ettiğim kelam o sahaya dalanlara ve bu ortamı sağlayan yöneticileredir. Bu hangi taraftan olursa olsun üstelik. Yazılarımı okursan final serisinde olanlardan sonra yazdıklarımı da görmüşsündür.

Sorun net ne zaman bu tiplerin hukuksal ceza aldığını gördük al işte gene serbest bırakılmışlar ve sadece idari para cezası gelecek. Bu adamları da üstelik sahalarda görmeye devam edeceğiz. Takıma 5 değil 10 maç ceza versen sanıyor musun ki bu arkadaşlara ceza olacak. Onlar zaten gelmiyorlar ki normal maçlara. Sadece olay çıkması muhtemel maçlarda görebilirsin kendilerini.

Ayrıca doping konusu başka, şiddet başka. Varsayalım Efes Pilsen toplu doping yapsın bundan tek zarar gören kendileri olur. Ama sahalardaki şiddeti durdurmazsak o zaman orada cesetleri görebiliriz ve bunlarda genelde post'un resminde yer aldığı gibi oraya ailecek güzel bir maç izlemeye gelenler arasından çıkar. O ağlayani korkmuş çocuk bir daha maça gelebilir mi?

mischa dedi ki...

Sanırım ligde tek başınıza kalmak istiyorsunuz. Ama her zaman demiyormusunuz; basketbol taraftarıyla güzel diye. Biz olmazsak kim izleyecek basketbolu? 1 avuç Efes taraftarı ve çalışanları mı? Çok sevdiğimiz maçına gelip desteklediğimiz Efes'i soğutmayın bizden...

Hakan dedi ki...

Mischa;

Benim GS'a laf etmemle, ki ettiğim laf sadece GS'a değil diğer bütün futbol taraftarınadır, sen Efes Pilsen'den soğuyacaksan diyecek hiçbir şeyim yok. Madem maçlara gelen birisin, mesela sen sahaya dalar mıydın bu maçta ya da dalanları destekler miydin? Bence desteklemiyorsun da zaten. Bu adamlar basketsever futbol kulübü taraftarına veriyor o zararı zaten. Şimdi saha kapanınca kim izleyemeyecek o maçı sen mi yoksa o sahaya girenler mi? Ya da sana şunu sorayım o adamlar senin gittiğin Bornova Belediyesi maçı mesela ona geliyorlar mı?

Meramımı hala anlatamayıp GS nefreti kustuğumu düşünüyorsan daha da diyecek birşey yok maalesef.