1 Kasım 2009 Pazar

Geç Kalmış Partizan Değerlendirmesi

Efes-Pilsen-Partizan-EuroleagueTabi bu kadar geç kalınca insan herşey zaten konuşulmuş oluyor ve değerlendirme yapmak zor oluyor. Genel olarak başabaş geçen maçı son 3 dakikadaki oyunuyla almaamadığıyı başardı Efes Pilsen. Bu periyotta Partizan'ın tecrübesizliği de oyunun kopmasında etken oldu. Sayı olarak Shumpert, Smith ve son periyotta, her ne kadar çok atış kaçırdıysa da, Rakocevic başı çekerken gene kritik anlardaki asistleri ve top çalması ile Kerem Tunçeri de bu periyodun iyileri arasındaydı.

Genel olarak söylenenler Kasun'un ve Smith'in son periyotta kenarda unutulduğu ve Nachbar'ın aldığı kısa süre. Kasun konusundaki eleştirilere hak veriyorum açıkcası. Özellikle son periyotta Kaya'nın yorulduğu ve pota altının yol geçen hanına döndüğü dönemde Kasun hamlesi gerekliydi. Santiago'nun adını ananlar da oldu bu dönem için ama Santiago'nun takıma uyum sağlayamadığını ve özellikle defansta iyi iş göremediğini düşünüyorum. Gelelim Smith konusuna evet yüzdeli attı ve çok katkı yaptı maçta ama biraz da havaya girdi sanırım çünkü son atışları girse dahi el üstü yaptı. Dolayısıyla onu kenarda tutmak bence doğru bir hamle idi. Nachbar konusuna gelince salonda olmama rağmen oyuna girdiğini bile farketmedim. Maalesef çok silik kaldı. Ergin Ataman'a burada büyük iş düşüyor, Nachbar'ı kazanmalıyız.

Kimsenin dikkatini çekmeyen ve benim çok hoşuma giden bir istatistik ise takım halinde 21 asist yapmamız. Bu takımda paylaşımın iyi olduğunu gösterir. Tabi burada 5'er asist ile iki oyun kurucumuz başı çekiyor ki bu da sevindirici. Her ne kadar Ender çılgın oyununu sürdürüp kritik top kayıpları yapsa da asist sayısını beğendim gerçekten. Geriye sadece ceza atışlarını değerlendirip bir parça daha sayı yapmak kalıyor. Umarım bunu da başarırlar.

Efes Pilsen (77): Mario Kasun 9 (7 ribaund), Charles Smith 18 (1 ribaund), Igor Rakocevic 14 (1 ribaund,3 asist), Preston Shumpert 17 (2 ribaund,1 asist), Kerem Tunçeri 2 (2 ribaund,5 asist), Bootsy Thornton 7 (2 ribaund,3 asist), Kaya Peker 8 (8 ribaund,2 asist), Bostjan Nachbar (2 ribaund), Daniel Santiago (1 ribaund), Sinan Güler (1 ribaund), Ender Arslan 2 (1 ribaund,5 asist)

Partizan (67): Lawrance Roberts 9 (4 ribaund- 3 asist), Stefan Sinovec 1 (3 ribaund), Lester McClalebb 10 (3 ribaund- 7 asist), Dusan Kecman 7 (5 ribaund- 1 asist), S.Milosevic 6 (3 ribaund), Aleksandar Rasic (1 ribaund- 2 asist), A.Mitrovic, Petar Bozic (1 asist), Aleksandar Maric 19 (5 ribaund- 1 asist), Jan Vesely 10 (3 ribaund- 4 asist), Branislav Dekic 3, Slavko Vranes 2 (7 ribaund)

Hiç yorum yok: