15 Temmuz 2009 Çarşamba

Haberler ve Transferler

Önce TBL, Mersin Büyükşehir Belediyesi Rhode Island Üniversitesi'nden yeni mezun Jimmy Baron ile 1 yıllık anlaşma imzalamış. Jimmy Baron'ın geçen seneki şut yüzdesi ve istatistikleri aşağıda:
32.5 dakika, 17.4 sayı, 2.7 ribaunt, 1.9 asist, 0.7 top çalma.
%48.2 iki sayılık, %45.3 üç sayılık ve %89.1 serbest atış.

Pınar Karşıyaka'da 4. yabancı transferini yapmış. Bu transfer geçen sezon İngiltere Ligi'nin en değerli oyuncusu seçilen Andre Smith. Andre Smith'in geçen sezonki istatistikleri ve şut yüzdesi aşağıda:
26.5 sayı, 11.2 ribaunt, 1.7 asist, 1.2 top çalma, 0.7 blok.
%64 iki sayılık, %48.9 üç sayılık ve %71.9 serbest atış.

Oyak Renault Eastern Kentucky Üniversitesi'nden Mike Rose ile anlaşmaya varmış. Mike Rose'un geçen seneki şut yüzdesi ve istatistikleri:
20.0 sayı, 5.3 ribaunt, 2.3 asist, 1.7 top çalma.
%47.2 iki sayılık, %48.1 üç sayılık ve %75.9 serbest atış.

Ayrıca Maccabi Tel Aviv Chuck Edison ile 2 yıllıpına anlaşmış, Barcelona David Andersen'i NBA'e kaptırmış, Ersan'dan sonra NBA'den ikinci darbeyi de yediler. Montepaschi Siena Ksistof Lavrinovic sözleşmesini iki yıllığına uzatmış.

Haberler ise 2010 Dünya Şampiyonası ile ilgili uzun zamandır konuşulan Antalya ayağının Kayseri'ye alınması büyük ihtimalle gerçekleşti. Bu konuda söyleyecek bir çift lafım olacak. Hiç siyasete girmeden söyleyeyim ki, zaten bu şampiyona organizasyonun da çuvallayan Basketbol Federasyonu bu haber ile dibe vuruşunu ilan etti bence. Sebebi ise yıllarca öncesinden belli olan bir organizasyona Antalya belirlenmişken grup maçlarının yapılacağı yer, sen Federasyon olarak bir salon yapmayı becerememişsen suçu ne devlete, ne de belediyeye atabilirsin. Onlar senin kadar konuyla ilgili olmayabilir ama sen onları dürtmek için ne yaptın? Oturup yerinde yumurta dayanınca eee hadi yapsanıza artık demekle organizasyon olmuyor. Ayrıca belirteyim ki Ankara'daki salona ise geçenlerde yeni başlandı. Umarım bu organizasyon yeteneksizliği şampiyonayı doğru düzgün gerçekleştirmeyi becerebilir.

Hiç yorum yok: