21 Temmuz 2009 Salı

Efes Pilsen'in Sessiz Sedasız Transferi

Şimdi nereden çıktı bu transfer hani transfer bitmişti diyecekler olacaktır ama bu transfer bambaşka. Nejat Sayman'ın yazısını okurken bir transfer daha yaptığımız öğrenmiş oldum. Daha sonra biraz araştırınca Efes Pilsen'in bu oyuncu için 250.000 TL'yi gözden çıkardığı haberlerine falan da rastladım ama o haberlerde transfer daha bitmemişti. Ve işte açıklıyorum bu transferi Efes Pilsen Pınar Karşıyaka'dan Ramazan Tekin'i almış. Bu isim bana pek birşey ifade etmese de size kendisiyle ilgili bilgi vereyim. 1993 doğumlu ve 2.14 boyunda 20 yaşında 2.20'nin üzerine çıkması bekleniyor. Kendisi şu an Yıldız Milli Takımı ile Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'nde boy gösteriyor. Ortalamarı çok parlak görünmüyor ama Nejat Saydam çok övmüş Ramazan'ı. Umarım bundan 3-4 sene sonra Duşan'la birlikte Efes Pilsen'in kuleleri olarak Avrupa'yı titretirler.

Bu arada bir haberde rastladığım satırları da buradan paylaşayım. Özellikle satış sebebini okumanızı tavsiye ederim. Haber İzmir Gücü Spor Vakfı'nın sitesinden:

"KARŞIYAKA acil nakit sıkıntısını yine genç bir basketbolcu satarak giderme yoluna gitti. Birer yıl arayla gelecek vadeden oyuncuları Erdinç Balto ve Sertaç’ı Telekom’a gönderen yeşil-kırmızılılar, şimdi de Milli oyuncusu Ramazan Tekin’i Efes Pilsen’e vermeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz ay Manisa’da yapılan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda en iyi pivot ödülünü alan 2.10’luk 16 yaşındaki basketbolcu için iki kulüp arasındaki teması KSK altyapısını son yıllarda üs olarak kullanan menacer Ati Koç yaparken, geleceğin yıldızı olarak gösterilen Ramazan’ın satışından yaklaşık 250 bin TL gelir elde edileceği öğrenildi. Futbola kaynak aktarabilmek için geleceğin yıldızlarını tek tek elden çıkaran KSK yönetiminin, Telekom’un talip olduğu genç Furkan Aldemir’e ise üç yıllık sözleşme önerdiği ifade edildi."

Hayırlısı efendim.

1 yorum:

Elroy dedi ki...

Fizik yapısı da o boyda bir oyuncuya göre gayet atletik görünüyor. Umarım kendini geliştirebilir.