13 Eylül 2009 Pazar

Artık Gerçek 12 Dev Adam Olmak Yolundayız

A-Milli-Takim-Ispanya-Eurobasket-2009Gerçek değerlendirmeyi ancak bugün yapabiliyorum. Önce takımın geneli, gerçekten takım olmayı başarmışlar. Yere atlamalar, düşenin hemen yanında gidip kaldırmalar. Sahada morali düşenlere moral aşılamak için onları oynatma çabaları. Bütün bunlar dört dörtlük takım olduğumuzun en iyi göstergeleri. Bu konuda emeği geçen herkesi tebrik ederim. Özel paragraf ise Tanjevic'e ekstra birşey yapmadığı sadece olası gerekeni sergilediği için çok teşekkürler.

Bu maça gelince bu maçın adamı açık ara tüm takımdır, yalnıZ daha öne çıkan oyuncular vardı elbette. Ne zaman skorda tıkansak devreye girdi. İlk turdakinden çok daha az zorlama atış yaptı ve elinden geleni ortaya koydu. Ömer Aşık ilk iki maçtaki acemiliğini üzerinden attı ve performansı sahaya yansıyor artık. Sadece son yaptığı blok değil aynı zamanda ilk periyoddaki oyunu ile oyunda tutunmamızı ve pota altında üstünlük kurmamızı sağladı. Gizli kahraman ise Kerem Tunçeri idi, oyun nasıl yavaşlatılır, pota altını nasıl oyuna katılır dersi verdi bizlere. Ve Semih onun hakkındaki düşüncelerim değişmedi ve fakat bu maç için iyi oynayanlar arasında o da vardı. Savunma ve ribauntlarda bir parça da olsa rahatlamımızı sağlayan Sinan'ı da unutmayalım.

Ender bu maç için kötü oynamış gözükse de onu yıllardır izleyen biri olarak bu kadar şutunun girmediği maçta nasıl saçmalayabileceğini de biliyorum. Dolayısıyla saçmalamaması bile maçın ne kadar içinde olduğunu gösteriyor. Vasatı aşamayanlardan biri de Oğuz oldu ama bunun sebebi çok erken faul problemine girmesi oldu.

Gelelim Hidayet'e, o kadar olgun ki bu maç içinde formsuz olduğunu anladığı noktadan itibaren hiç zorlamadı oyunu. Zaten sakatlığı da varmış. Buna olgunluk denir bence.

Şimdi sırada Sırbistan var, onlar da takım olarak oynayan bir ekip ve bizim için zorlu olacaktır. Ama kullanabileceğimiz bir eksileri var; o da tecrübesizlikleri. Strese girince hata yapıyorlar. İşte onları da strese sokacak olan bir 12 Dev Adam olacak sahada.

Türkiye (63): Sinan Güler 2 (2 ribaund), Engin Atsür 3 (3 ribaund- 1 asist), Ömer Onan (1 asist), Ersan İlyasova 15 (5 ribaund- 1 asist), Semih Erden 11 (1 asist), Kerem Tunçeri 11 (1 asist), Oğuz Savaş 2 (1 ribaund), Ömer Aşık 13 (4 ribaund), Ender Arslan 4 (4 ribaund- 1 asist), Hidayet Türkoğlu 2 (3 ribaund- 3 asist)

İspanya (60): Pau Gasol 16 (9 ribaund), Rudy Fernandez 16 (5 ribaund), Ricky Rubio 3 (6 ribaund- 3 asist), Juan Carlos Navarro 7 (2 ribaund- 3 asist), Felipe Reyes 8 (3 ribaund- 1 asist), Raul Lopez (1 ribaund- 2 asist), Sergio Llull (1 asist), Marc Gasol 7 (6 ribaund- 1 asist), Alex Mumbru (1 ribaund), Jorge Garbajosa 3 (4 ribaund)

Hiç yorum yok: