18 Eylül 2009 Cuma

Ah Be Engin, Olmayınca Olmuyor İşte

A-Milli-Takim-Slovenya-Eurobasket2009Olmadı işte yapacak birşey yok. İyi bir oyun oynadık ama tutmadı burada açıkcası bence kimsenin suçu yok.

Slovenya maçı yazısını çok geç yazdığımın farkındayım fakat sindirmek uzun sürdü işte. Maça başlayan 5 sanki oyuncularımızı biraz dinlendireceğimizi düşündürdü bana önce ama Bogdan Tanjevic baktı fark aldı başını gidiyor ana rotasyona dönmek zorunda kaldı. Yendiğimiz maçlarda eksikleri öncelikli olarak alan ben şimdi de iyi yanlarımızı öne almak istiyorum. Öncelikle Ersan maşallah iyi gidişine devam ediyor. Ayrıca Hidayet ve Ömer Onan hücumda bu maçta daha toparlanmış bir görüntü çizdiler. Ömer Aşık uzun bir seriden sonra iki faul atışı soktu, umarım üzerindeki stresi kırmıştır çünkü fauller girmedikçe neredeyse potaya yetiştiremeyecek duruma gelmişti.

Maça gelirsek farklı beş bizim dengemizi çok bozdu. Zaten tıkanıklık yaşadığımız hücumda Engin oyun kuruculuk yapmayınca iyice tıkandık. Savunma tarafında da yağmur gibi üçlük yiyince Slovenya birden öne fırladı. Biz kendimize gelene kadar ikinci periyodun ortası gelmiş ve fark 19'a çıkmıştı. Orada dürencimiz başladı ve farkı 7 sayıya kadar indirdik 14-2'lik bir seri ile. Devreyi de böyle kapattık. Üçüncü çeyreğin başında öne fırlasa da Slovenya, gene kontrolü sağladık ve hatta öne de geçtik çeyreğin bitimine az kala, ama sonra üçlük yağmuru geri döndü ve 5 sayı mağlup girdik son çeyreğe. Dördüncü çeyrekte Slovenler kaçtı biz kovaladık ve son 10 saniyeye geldiğimizde Slovenya'dan Udrih 1/2 faul atışı ile farkı 2 sayıya çıkarabildi ancak ve top bizdeydi. Ender içeri daldı, kendi de turnikeye zorlayabilirdi ama daha müsait pozisyondaki Engin'i gördü, Engin boş şutunu çıkardı ama girmedi maalesef top. Olmayınca olmuyor işte ama bence maçı bu topta değil, farklı 5 ile çıktığımız ve bir türlü düzeni sağlayamadığımız ilk çeyrekte kaybettik oyunu.

Şimdi rakip Yunanistan eksikleri var önemli ama gene de güçlü bir takım. Yenilemeyecek bir rakip değil elbette ama bu sefer işi baştan sıkı tutup o konsantrayonu maç sonuna kadar korumamız gerekiyor.

Türkiye (67): Bekir Yarangüme, Sinan Güler 3, Engin Atsür, Ömer Onan 7 (2 ribaund- 1 asist), Ersan İlyasova 16 (7 ribaund- 4 asist), Semih Erden 7 (4 ribaund- 1 asist), Kerem Tunçeri 2 (5 ribaund- 2 asist), Oğuz Savaş, Ömer Aşık 10 (5 ribaund- 1 asist), Ender Arslan 10, Hidayet Türkoğlu 12 (3 ribaund- 3 asist)

Slovenya (69): Uros Slokar 3 (5 ribaund- 1 asist), Jaka Lakovic 12 (3 ribaund- 2 asist), Samo Udrih 12 (4 ribaund- 1 asist), Primoz Brezec 7 (4 ribaund), Klobucar (1 asist), Bostjan Nachbar 16 (3 ribaund), Goran Jagodnik 11 (4 ribaund), Jurica Golemac 2 (2 ribaund- 4 asist), Erazem Lorbek 6 (6 ribaund- 5 asist)

Hiç yorum yok: