11 Ekim 2009 Pazar

Efes Pilsen - BJK Cola Turca Türkiye Kupası

BJK-Cola-Turca-Efes-Pilsen-Turkiye-KupasiCSKA maçlarının ardından ilk resmi maçımızı BJK Cola Turca'ya karşı yaptık. İlk periyod karşılıklı basketlerle geçti aslında. İki takımda oyunda üstünlüğü sağlayamadı. Bu periyotta Efes Pilsen adına Smith ve Kasun, BJK Cola Turca adına ise Lony Baxter takımın skor yükünü sırtladı. İkinci periyotla birlikte özellikle Kaya'nın etkili oyunu ve Rakocevic ile Kerem'in asistleriyle Efes Pilsen öne fırlamaya başladı ve ilk yarıyı 10 sayı farkla önde kapattı. Üçüncü periyotla beraber Efes farkı arttırmaya devam etti ve 25 dakika civarında 21 sayı farkı yakaladı. Bundan sonra BJK Cola Turca özellikle Fletcther ile farkı kapatmaya başladı ama buna rağmen son periyoda 13 sayı farkla geri girdi. Son periyotta Newley'in çabaları ile maç son saniyeye kaldı ve Chatman'ın atışı girmeyip Thorton ribaundu alıp iyi kaçırınca topu Efes Pilsen maçı 81-80 kazanmış oldu.

Şimdi gelelim değerlendirmeye öncelikle Ergin Ataman çok formsuz ve mutsuz bir görüntüsü var. Aynı zamanda aşırı sinirli. Maçtam sonra soyunma odasından sesinin sahaya ulaştığı duyumları geldi bize. CSKA maçlarında da bu sinirlilik vardı. Umarım en kısa zamanda toparlar kendini çünkü artık Euroleague başlıyor. Son periyod üstelik iyi oynayan Kasun'u kenarda unuttu ve takım ribauntlarda ezildi.

Oyun kurucular konusunda ise şu kesinki bu takımın guardı Kerem Tunçeri genel olarak dün her iki oyun kurucumuz da oyunu kurmaya çalıştı ama bu Euroleague için yeterli mi, işte en büyük soru işareti bu.

Rakocevic hala istenen şut ritmini sağlamamış olsa da 5 ribaunt ve 5 asist gerçekten iyi istatistikler şut ritmini de bulacaktır ama burada önemli bir görevde oyun kuruculara düşüyor.

Shumpert her ne kadar iyi oynasa da Euroleague'de hala benim için soru işareti.

Smith gene saçma atışlar yapsa da hiç fena oynamıyor özellikle savunmada.

Thorton ne yapsa zaten kabul ederim.

Pota altımız gerçekten formda Kasun ve Kaya iyi oynuyorlar. Santiago'da bunlara uyum sağlarsa Euroleague'de gerçekten iyi bir pota altımız olur.

Nachbar konusu ise gerçekten soru işareti umarım onun uyumuna Ataman yardımcı olur çünkü gördüğüm kadarıyla bu konuda pek yardımcı olmuyor.

EFES PİLSEN (81): Mario Kasun 13 (7 ribaund- 1 asist), Charles Smith 7 (6 ribaund), Igor Rakocevic 8 (5 ribaund- 5 asist), Preston Shumpert 11 (1 ribaund), Kerem Tunçeri 6 (1 ribaund- 5 asist), Bootsy Thornton 9 (4 ribaund), Kaya Peker 20 (3 ribaund- 3 asist), Sinan Güler 4 (3 ribaund- 1 asist), Ender Arslan 3 (1 ribaund- 3 asist)

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (80): Muratcan Güler 5 (4 ribaund- 1 asist), Engin Atsür 3 (1 ribaund- 2 asist), Brad Newley 18 (9 ribaund- 1 asist), Haluk Yıldırım 6 (5 ribaund- 3 asist), Lonny Baxter 15 (8 ribaund), Adem Ören, Mire Chatman 14 (4 ribaund- 2 asist), Cevher Özer 7 (3 ribaund- 1 asist), Kevin Fletcher 12 (9 ribaund)

1.PERİYOT: 17-16
2.PERİYOT: 27-18
3.PERİYOT: 22-19
4.PERİYOT: 15-27

Hiç yorum yok: