5 Ekim 2009 Pazartesi

Hukuki Hata

Kerem-Gonlum-doping-Fenerbahce-Ulker
FB Kulübü Kerem Gönlüm'ün yaptığı yazılı açıklamaya sitesinden cevap vermiş. Kerem'in yazılı açıklaması burada. FB'nin açıklaması da burada.

FB açıklamasında çok vahim cümleler var. Birincisi son paragrafın başı, hiçbir şey ispat edilmemesine rağmen ortaya attığı iddiayı salt gerçekmiş gibi kabul etmiş FB kulübü ve bunu en büyük skandal diye belgelemiş kendince. Bu hukuken büyük bir hata ve bu konuda derhal dava açılmalıdır. İlgililerin mahkum edilmesi sağlanmalıdır. Olayın gerçek olup olmaması burada hiçbir şey değiştirmez. Çünkü ispatlayamadığın iddiaları gerçek kabul edip birini lekeleyemezsin. Halbuki aynı açıklamanın ortasında şüpheden bahsedilirken sonunda ise katı gerçek olarak vurgulanmış. Yani kendi kendini de yalanlamış FB kulübü.

İkinci hata verilecek ceza ile ilgili olan açıklama. FB kulübü burada kendini cezayı verecek kurumun yerine koymuş ve onun adına ne karar verileceğini açıklamıştır. Üstelik ellerinde hiçbir belge olmadan. Savunmaları falan da okumadan yargısız infaz yapmıştır. Demek ki onlar için savunma denen şey önemli değildir. Şimdi verilecek cezanın üzerinde baskı olduğunu iddia etmek hakkım olur benim de. Bunu da sadece bu beyanatın bu kısmını öne sürerek yapabilirim.

Tamam kınayabilirsin açıklamayı ama son iki paragrafta öne sürdüklerinin için cezanı çekmen gerekir.

Hiç yorum yok: