3 Ekim 2009 Cumartesi

Efes Pilsenli Oyunculardan Dava

Efes-Pilsen-FB-Ulker-Kerem-Gonlum-Doping
Milliyet'ten Ümit Avcı'nın haberine göre Efes Pilsen'li oyuncular FB Ülker'li yöneticilere dava açacaklarmış. Haber şöyle:

Davacı: Kaya, Kasun, Kerem...


ÜMİT AVCI

Efesli oyuncular, Fenerbahçe’nin iddialarına tepki verdiler.

Efes Pilsenli oyuncular, kendilerini takım halinde doping yapmakla suçlayan Fenerbahçe Yönetimi’ne ve Kasun hakkında gizli kalması gereken bilgiyi verdiği için de Basketbol Federasyonu’na dava açmaya hazırlanıyor

Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen kulüplerinin peş peşe yaptıkları sert açıklamalarla sürekli gündemde kalan doping olayında, yeni bir sayfa daha açılıyor.
Efes Pilsenli basketbolcuların, salı günü bir basın toplantısı düzenleyerek, Kerem Gönlüm olayının bilinçli ve organize bir hareket olduğunu belirtecekleri ve tüm takımın doping yaptığını iddia eden Fenerbahçe yönetimine karşı dava açmaya hazırlandıklarını açıklayacakları öğrenildi.

Federasyona öfke
Kasun’un idrar örneğindeki ‘cathine’ maddesinin sınırın altında tespit edildiği, yani doping sayılamayacağı, negatif çıkan bir raporun açıklanmasının kurallara aykırı olduğunu da savunan Efesli oyuncular, bu bilgiyi sarı-lacivertli yönetimine veren Türkiye Basketbol Federasyonu’na da dava açmayı planlıyor.
Şu anda Bandırma’da TÜBAD ile Banvit ortaklığıyla düzenlenen turnuvada bulunan lacivert-beyazlı ekipte, oyuncuların kendi aralarında yaptıkları toplantı sonunda bu kararı aldıkları ve pazartesi günü harekete geçmeyi düşündükleri öğrenilirken, coach Ergin Ataman’ın da oyuncuların yanında yer alarak, hem sarı-lacivertli yönetime, hem de federasyonu dava etmesi bekleniyor.

Linki de burada.

Ben de kendilerine delil olabilecek bir beyanat vereyim üstelik FB resmi sitesinden:

"Kurallar çok açıktır. Norandrosterone adlı madde erkeklerde 2 Nanogram/mililitre olması durumunda doping sayılır, bayanlarda ise bu yasal oran 5 Nanogram/mililitredir. Yani Sibel’in kanında bulunan 2 Nanogram/mililitre hiçbir şekilde doping olarak sayılmıyor. Biz gerekli belgelerle birlikte federasyona başvuracağız. Gizli kalması gereken belgelerin basına sızmasını hiçbir şeklide spor etiği açısından doğru bulmuyorum. Sibel, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sporcusudur, ne kulübümüz ne de sporcularımız bu tip etik dışı davranışlara karışmazlar. İkinci testler 9 Ekim tarihinde sonuçlanacaktır. Sibel’in veremeyeceği hiçbir hesap yoktur. Bu tarz asılsız iddialarla Türk Sporuna hizmet eden sporcuların uğraşlarına, emeklerine saygısızlık yapılıyor. Yıllarca onurlu bir şekilde sadece sporlarını yapan bu insanlar, bazı kişiler tarafından bir kaşık suda boğulmaya çalışılıyor"

Bunun yayınlandığı yer FB Resmi sitesi ve konuşan da FB yetkilisi. Yani kendi beyanatıyla kendini vurabilir FB.

İnanmayan tıklayıp görsün.

1 yorum:

agopist dedi ki...

Harika yakalamışsın FB'nin geçmiş açıklamasını..