18 Ekim 2009 Pazar

Bu Açıkca Terbiyesizlik

Habertürk gazetesinin haberini okuyunca açıkcası tüylerim diken diken oldu ve maç yazısı yazacakken bu yazıyı yazmaya karar verdim. Haber şu: Efes Pilsen küme düşürülmeliymiş Aziz Yıldırım'a göre ve GS maçından sonra bununla uğraşacakmış. İfade aynen şu:
"Gaziantep ve Galatasaray maçlarından sonra Efes Pilsen ile ilgili gerekli mücadeleye başlayacağım. Efes Pilsen küme düşürülmeli. Biz Ülker ile 3 yıldır sponsorluk anlaşması sürdürüyoruz. Bu süreçte yeni salonun yapımına da başladık. Türk sporuna katkı yapmak amacıyla salon projesine girdik. Bu sponsorluktan kendi içimizde yarattığımız değerlerle Türk sporuna kalıcı bir eser kazandırmak istiyoruz.
Ya Efes Pilsen ne yapıyor? Yıllık 20-25 milyon euroluk bütçeleri var, ama bir salon bile yapmamışlar. Spora ne katkıları var? Bunu Sayın Başbakan'a da söyleyeceğim. Biz amatör branşlara destek oluyoruz. Bunun için futboldan pay aktarıyoruz. Devlettten destek görmüyoruz, teşvik almıyoruz. Bu amatör şubeleri kapatırsak ne olur, onu düşünen yok."

Şimdi Aziz Yıldırım'ın kriterlerine göre bir düşürme sistemi çalışırsa o zaman salon yapmayanların hepsini yollayalım aşağıya. Efes Pilsen'in salon yapmaması falan eleştirilebilir ama bunu veri alarak küme düşürülmesini öne sürmek cahilliktir, haddini aşmaktır. Hele hele Efes Pilsen'in basketbola katkısı olmadığını öne sürmek konusunda söyleyecek birşey bulamıyorum bile. Aziz Yıldırım basketbolda yeni olduğu için bilmeyebilir ama Efes Pilsen'in baskete katkılarını merak ediyorsa kaptanına sorsun mesela, ya da takımındaki Mirsad'a sorsun hangi altyapılardan yetiştiler diye. Ya da sürekli gazına geldiği ve üstelik bir ara Efes Pilsen'de de çalışmış Mahmut Uslu'ya sorsun.

Ayrıca Başbakan'a şikayet etmek ne demek? Bu baskı unsuru ne için, bir de sürekli süre veriliyor baskı artsın diye. Efes Pilsen kapatırız şubeyi tehdidi savurdu diyenler şimdi kendileri aynı tehditleri yapıyor buna ne diyelim peki? Üstelik devreye de başbakanı sokmak ve baskının boyutunu iyice arttırmak ne demek. Sahada kazanamayınca dışarıda kazanmaya çalışmak istenen. Ayrıca Tuncay Özilhan'ı bezdirip "Yeter artık!" dedirtmek. Böyle olursa elinize ne geçecek annenizin liginde takılıp duracaksınız. Futbol fanatizmi sahalara girecek ve kan akacak. Bunu mu istiyorsunuz?

Hiç yorum yok: