30 Haziran 2009 Salı

14. Turgut Atakol Turnuvası'nda İlk Galibiyet

14.Turgut Atakol Turnuvası'ndaki ikinci maçını oynayan Ümit Milli Takım, Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu'nda Rusya'yı 82-92'lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya iyi başlayan Ümit Milli Takım, ilk hücumda Melih Mahmutoğlu ile basket buldu. Karşılıklı iki top kaybı sonrası Vladimir Ivlev'in pota altı basketleriyle etkili olan Rusya, 2.dakika geride kalırken skoru 6-2 yaptı. Gökper Gen'in üç sayı isabetiyle hücumdaki suskunluğuna son veren Millilerimiz, buna karşın Ivlev'i boyalı alanda durdurmakta zorlandı. Alan savunmasına dönen konuk takım karşısında bire birde İlkan Karaman ile dört sayı birde bulan Ay Yıldızlılarımız, 6.dakikaya girilirken skoru 13-9'a getirdi. Savunmada toparlanan ve hızlı hücumlar sonrasında da Melih Mahmutoğlu ile skor üreten Millilerimiz, 13-14 öne geçti ve Rusya da bunun üzerine mola aldı. Aranın ardından alan savunmasına dönen Ümit Milli Takım, Maxim Zakharov ile potasında basket görmesine karşın, Erol Can Çinko ile karşılık vererek üstünlüğünü korudu. Son dakikaya girilirken 20-20'lik eşitlik bulunurken, Viatcheslav Zaytsev'in üç sayı isabetiyle Rusya, ilk çeyreği 23-20 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe iyi başlayan Millilerimiz, hücumda İbrahim Yıldırım ve Deniz Kılıçlı ikilisi ile sayılar buldu ve ilk dakika geride kalırken de 23-24 öne geçti. Dmitriy Khostov'un üç sayı isabetiyle ikinci çeyrekteki ilk sayılarını bulan Rusya karşısında hücumdaki etkinliğini sürdüren Ay Yıldızlılarımız, Can Özcan'ın da üç sayı isabetiyle durumu 26-27 yaptı. Boyalı alan savunmasında sıkıntı yaşayan Millilerimiz, buna karşın temponun artmasına izin vermedi. 17.dakikada 32-32'lik eşitlik bulunurken, Ümit Milli Takım mola aldı. Aranın ardından Gökper Gen'in pasını iyi değerlendiren Tufan Önen, basket faulüyle üç sayı birden buldu. Adrey Kidyackhin'in smaç basketi ve bir hücum sonrasında da Maxim Grigoryev ile dört sayı kaydeden Rusya, farkı da bir sayıya indirdi (36-37). Ümit Milli Takım, son bölümde Tufan'ın savunma ribaundlarındaki başarısı sonrası karşılaşmanın ilk yarısını 36-37 önde kapattı.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan Millilerimiz, Deniz Kılıçlı, Gökhan Şirin ve Can Özcan üçlüsüyle bulduğu basketlerle ilk dakika içerisinde farkı 6 sayıya çıkarttı (36-42). Maxim Grigoryev'in üç sayı isabetiyle ikinci yarıdaki ilk sayılarını bulan Rusya karşısında iyi savunma yapan Ay Yıldızlılarımız, Birkan Batuk'un turnikesi ve Can Özcan'ın da serbest atış çizgisinden bulduğu tek isabetle durumu 41-45'e getirdi. Maxim Grigoryev, kendisine yapılan faul sonrası serbest atışlardan üç isabet birden bulurken, bu hücumun hemen sonrasında Rusya, Vladimir Ivlev'in turnikesiyle 47-46 öne geçti. Can Özcan'ın zor pozisyondaki pası ile üç sayı isabeti bulan İbrahim Yıldırım ve Khostov'un isabetsiz şutunun ardından Deniz Kılıçlı ile basket bulan Ümit Milli Takım, durumu 47-51'e getirdi. Savunmada direncini arttıran Millilerimiz karşısında Rusya, bu dakikadan sonra alan savunmasına döndü. Alan savunmasına karşı çok iyi top çeviren ve Melih Mahmutoğlu ile de dış atışları değerlendiren Millilerimiz, 28.dakikada farkı 7 sayıya çıkarttı (57-64). Ümit Milli Takım, savunmadaki gayreti ve yardımlaşması sonrası üçüncü çeyreği 60-69 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyodunda ilk dakika içerisinde iyi organize olan Ay Yıldızlılar, Erol Can Çinko ve Tufan Önen'in sayılarıyla farkı 11 sayıya çıkarttı (62-73). Dördüncü çeyrekteki ilk sayılarını Dmitry Khostov'un elinden bulan Rusya karşısında dış atışlardan Melih Mahmutoğlu ve pota altından da İlkan Karaman ile hücumda skor üretmeye devam eden Milliler, 34.dakikada skoru 69-81'e getirdi. Mola alan Rusya, ara sonrası iki hücumdan boş dönerken, serbest atış çizgisinden Maxim Grigoryev'in iki isabeti ile farkı 10 sayıya indirdi (71-81). İbrahim Yıldırım'ın hücumdaki agresif oyunu sonrası Melih ile dış atışlardan sayılar bulan Ay Yıldızlılar, skoru da 37.dakikada 74-84 yaptı. Son dakikaya İbrahim Yıldırım'ın üç sayı isabetiyle 80-90 önde giren Ümit Milli Takım, karşılaşmadan da 82-92 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

SALON: Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu

HAKEMLER: Emin Moğolkoç - Zafer Yılmaz

RUSYA (82): Valtcheslav Zaytsev 3 (1 ribaund- 2 asist), Dmitriy Khostov 14 (2 ribaund- 5 asist), Semen Shashkov 2 (2 ribaund), Maxim Zakharov 7 (1 ribaund- 4 asist), Valentin Novikov (1 asist), Semen Antonov 18 (9 ribaund- 2 asist), Vladimir Ivlev 19 (7 ribaund- 1 asist), Maxim Grigoryev 16 (4 ribaund- 2 asist), Andrey Kirdyachin 2 (3 ribaund), Vladimir Filipov 1 (1 asist)

TÜRKİYE (92): Alican Güney (1 ribaund), Deniz Kılıçlı 7 (5 ribaund), Gökper Gen 3 (1 ribaund- 2 asist), Birkan Batuk 6, Erol Can Çinko 12 (3 ribaund- 3 asist), İbrahim Yıldırım 11 (3 ribaund- 2 asist), Tufan Önen 5 (4 ribaund- 1 asist), Can Özcan 11 (1 ribaund- 4 asist), Gökhan Şirin 4 (1 asist), Melih Mahmutoğlu 24 (2 ribaund- 1 asist), İlkan Karaman 9 (2 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 23-20
2.PERİYOT: 13-17
3.PERİYOT: 24-32
4.PERİYOT: 22-23

Hiç yorum yok: