29 Haziran 2009 Pazartesi

Gençler ve Genç Yetenekler Bölüm I













Enes Kanter
:

20-05-1992 İsviçre/Zürih doğumlu, 2.06 boyunda FB Ülker’de 4 numara oynayan bir oyuncu. Gelecek zamanın etkili oyuncularından olacak, tabi gelişmesine devam ederse. Aldığım duyumlar bu yönde aslında o yüzden kendisinden çok umutluyum. Ribaunt alma yeteneği çok gelişmiş ve sadece yaşıtları değil üst gruplarda bile bu etkinliği hissediliyor. Ayrıca boyuna oranla çok hareketli. Handikaplarından bir tanesi dış şutunun istenen seviyede olmaması, bir diğeri ise yeterince kalıplı olmaması. İnancım bu iki konuda da kendini geliştireceği yönünde. Bu seneki gibi sakatlıklarla boğuşmazsa bu inancımı yerine getireceğine de eminim. Bana kalsa fundamental bilgisini Tamer Oyguç ve Mihail Kakiouzis’ten alsa bir de tadından yenmez o zaman. En sevindiğim taraf ise altyapı yıldızlarının düştüğü “Ben oldum” yanlışına düşmemesi.

Orhan Haciyeva:

01-10-1989 Azerbaycan doğumlu, 1.94 boyunda, Darüşşafaka Cooper Tires ve Pertevniyal’de 3 numara oynayan bir oyuncu. Çok savaşçı ve boyu için iyi bir ribauntçu şöyle söyleyeyim boyuna rağmen mesela bu seneki ikinci lig final grubunda ortalama 11.8 ribaunt aldı. Savunması sert ve gelişmeye açık. Aslında birçok insan pek adını bilmiyor ve fakat ben kendisini çıplak gözle de izledim ve dolayısıyla kendisinden umutluyum. İçeriyi de iyi karıştırıyor. Ah keşke bir de Bootsy Thorton ile birlikte yetişse. Handikapları maalesef kendine güveni yok, üst düzeyde oynarken tıkanıyor umarım üst düzeyde daha çok oynarsa bunu aşar. Ayrıca dış şutunu da bayağı geliştirmesi gerekiyor kesinlikle.

Şafak Edge:

17-06-1992 doğumlu, 1.82 boyunda, Genç Banvitliler takımında 1 ve 2 numara oynayan bir oyuncu. Delici ve dengeli, iyi şutör ve takımını yönetebiliyor. Gelişime açık ama geliştirecek iyi biri lazım çünkü guardlık gerçekten gelişime en çok ihtiyaç duyan mevki. Bütün takımı yönetmek hiç kolay iş değil. Keşke o da Steve Nash veya Jason Kidd ile birlikte çalışsa da onun bilgisinden ve saha görüşünden faydalansa. Guard neslimiz bitmek üzere o yüzden bu oyunculara değerlerini vermemiz gerek yoksa yakın gelecekte kalmayacak guard. Daha öğrenecek çok şeyi olsa da, ben ondan da umutluyum.

Dusan Cantekin:

1992 Sırbistan doğumlu, 2.22 boyunda Pertevniyal’de 5 numara oynayan bir oyuncu. Kendisi her ne kadar devşirme olsa da Mirsad ya da Hidayet gibi sonradan değil daha 15 yaşında altyapıdan devşirilmiştir. Dolayısıyla altyapısını burada alan bir oyuncu. Ondan da çok umutluyum aslında ama gelişmesi aynı yönde değil henüz. Ergin Ataman’ın bir programda söylediği onu A takıma alacağız lafı işte bu yüzden beni heyecanlandırdı açıkcası. Umarım tutar ve olur.

Devamı gelecek...

Hiç yorum yok: