22 Haziran 2009 Pazartesi

A Milli Takım Değerlendirmesi

Mümkün olduğunca objektif olmaya çalışacağım bu değerlendirmeyi yaparken:

Öncelikle guard pozisyonu:
Kerem Tunçeri, Ender Arslan ve Engin Atsür
Buradaki tek eleştirim Engin Atsür'e, Engin mentalite ve basketbol bilgisi olarak beğendiğim bir guard ve fakat bu sene maç oynamadı neredeyse ve 6 ay sakat sakat yattı. Dolayısıyla bir guard için en büyük handikaplardan maç eksiği had safhada bu aşamada onu milli takıma almak güvenini tazelemek açısından iyi olabilir ama bence yanlış. Yerine Hakan Demirel dahil 1-2 seçenek daha mevcut ama tercih edilmemiş. Neyse burayı büyük ihtimalle Hidayet'le kapatacak Bogdan Tanjevic. Bu arada dikkat guard sıkıntımız had safhada yakın gelecekte 2-3 guard yetiştiremezsek durumumuz parlak değil. Ki ben Ender'e de çok güvenmem bu pozisyonda ama seçeneğimiz de yok maalesef. Bu konudaki tercihler normal bence.

2 numara için:
Evren Büker, Ömer Onan ve Sinan Güler.
Açıkcası mantıklı bazıları burada Serkan Erdoğan'ı görmek isteyebilir ama bence değil. Serkan bence misyonunu tamamlamıştır. Burada da eksiğimiz var ve guard pozisyonu için söylediklerim burası içinde geçerli maalesef. Keskin bir şutörümüz yok.

3 numara için:
Hidayet Türkoğlu, Bekir Yarangüme, Ersan İlyasova
Şimdi Bekir'i eleştireyim diyorum ama kim var 3 numara başka düşünüyorum da diyecek birşeyim kalmıyor o zaman. Cenk mi aman aman, çok umudumuz vardı kendinden ama kendisi basket yerine başka şeyleri tercih etti. Bu arada söyleyeyim muhtemelen buraya kaydırılacak kişi Ersan İlyasova olacak o yüzden de kendisini buraya yazıyorum.

4 numara için:
Cevher Özer, Barış Hersek, Kerem Gönlüm ve zorlama ile Semih Erden
Dananın kuyruğu yavaş yavaş burada kopacak işte. Mirsad Türkcan nerede burada acaba? Kendi takımında dahi başın sıkışınca gel dediğin kişi. Barış Hersek'i eleyebilirsin hadi diğerlerine dokunmak istemiyorsan.

5 numara için:
Fatih Solak, Oğuz Savaş ve Ömer Aşık
İşte kuyruğu koparttık. Mehmet Okur'a gıcığız, Kaya Peker zaten olmaz. Hadi bunları kabul edelim ama madem öyle cesur ol Fatih Solak gibi birini alacağına Enes Kanter'i al o da solusun bu havayı en azından.

Kısacası kadro kısalar açısından evet ama uzunlar açısından maalesef sınıfta kaldı. Bakalım göreceğiz.

Hiç yorum yok: